Üdvözlöm!

DSCN0977

Örülök, hogy választása honlapomra esett! Czank Ágnes szülésznő vagyok. Több mint harminc éve gyakorlom hivatásomat, több ezer várandós kismamát kísértem végig vajúdása, szülése kapcsán, nyújtottam számukra test-lelki támaszt szülésük előtt és után egyaránt.

Szülésznői hivatásom mellett szonográfusként a várandósok ultrahangos vizsgálatát is végzem. Hosszú évek óta a segítség nyújtás legfontosabb részének a kismamák anyaságra való felkészítését tekintem, mely nagyon összetett feladat. Egyik alap pillére a vajúdásra, szülésre készülődés, másik fontos eleme az édesanyák támogatása az anyatejes táplálás során felmerülő problémáik megoldásában.

Hiszem és vallom, hogy minden nő képes gyengéden szülni és minden anya képes hónapokig szoptatni. Ez a képesség minden nő testében-lelkében ott rejtőzik. Feladatom e képességet felébreszteni, felszínre hozni, megerősíteni minden hozzám forduló kismamában, akik bizalmukkal megtisztelnek, „tanfolyamaimon” részt vesznek.

A szülésfelkészítő foglalkozások mellett nemzetközi csecsemőmasszázs oktatóként a babamasszázs mozdulatok elsajátításában segítem a kismamákat, amely az első hónapokban gyakran jelentkező pocakfájás megszüntetésének nagyszerű eszköze.

A felkészítés fontos része a babaelsősegély tanfolyam is, mely a gyakran előforduló gyermekbetegségek esetére nyújt jól hasznosítható tudást és a gyermek újraélesztés technikájának elsajátítására is lehetőséget biztosít.

A segítségnyújtás lehetősége nem ér véget a szülésfelkészítő tanfolyam befejeztével.

Tudom, hogy testi-lelki támaszra, egy őszinte beszélgetésre, feltöltődésre, babával, szoptatással,családdal kapcsolatos tanácsra a szülés utáni hetekben gyakran szükség van.

A szülésélmény feldolgozást, a lelki megerősítést sok-sok kismama igényli. A relaxációval és kellemes thai masszázzsal egybekötött beszélgetés alatt nagyszerűen oldható a szülés során felgyülemlett feszültség, testi –lelki fájdalom, negatív élmény, a szülés utáni hetekben jelentkező fizikai fáradság, feszültség.

A hozzám forduló kismamáknak/anyukáknak szeretnék ilyen jellegű segítséget/ támaszt is nyújtani. A szülés előtti,- alatti, – utáni támogatásról, segítségnyújtásról, az egyéni és csoportos felkészítés különböző lehetőségeiről részletes tájékoztatást a honlap menüpontjaiban talál.

Remélem hamarosan Önnel és párjával személyesen is találkozom a „Nem a gólya hozza!” szülésre felkészítő beszélgetéssorozat alkalmával.

 

„Amikor születtem, nem jeleztek nagyot

Messiás-mutató különös csillagok,

Csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok.

A többiek láttak egy síró porontyot,

de anyám úgy rakta rám a pólyarongyot,

mintha babusgatná a szép napkorongot”

/Mécs László/